ΜΠΡΙΣΙΝΓΚΡ

 ΜΠΡΙΣΙΝΓΚΡ 



"ΜΠΡΙΣΙΝΓΚΡ" είναι ο τίτλος του 3ου βιβλίου της σειράς "Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΡΑΓΚΟΝ" του συγγραφέα Christopher PAOLINI και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΠΑΤΑΚΗ .
Μετάφραση Φωτεινή ΜΑΓΑΛΟΥΔΗ. 

Για το βιβλίο έγραψαν την κριτική τους η Θεανώ ΑΛΕΞΑΝΔΡΗ και ο Νίκος ΧΑΛΔΟΓΕΡΙΔΗΣ. Δύο bookstagrammer που έχουν διαβάσει και λατρέψει τη σειρά και είναι τα κατάλληλα άτομα για να μας βάλουν στον κόσμο του Εραγκον.


Το 3ο βιβλίο της σειράς Έραγκον, είναι το Μπρίσινγκρ που σημαίνει φωτιά. Και είναι φωτιά 🔥. Το Μπρίσινγκρ ξεκινάει ακριβώς από εκεί που τελειώνει το 2ο βιβλίο, δηλαδή από τη διάσωση ενός ατόμου από τους Ra’zac. Όπως καταλαβαίνετε ξεκινάει πολύ δυνατά, με μπόλικη αγωνία και δράση. 


Οι μάχες προφανώς και δεν λείπουν από κανένα βιβλίο του Παολίνι και κάθε μάχη αποτυπωμένη στο χαρτί από τον Παολίνι είναι επική! Ο Έραγκον έχει δώσει πολλές υποσχέσεις σε ξωτικά, νάνους, στους Βάρντεν και στον ξάδερφο του. Ίσως όμως να μην καταφέρει να τις εκπληρώσει όλες. Η εξέλιξη σε όλους τους ήρωες είναι εμφανής, όχι μόνο στη συμπεριφορά και στη λήψη αποφάσεων, αλλά και στις πολεμικές ικανότητες.

Αυτό το βιβλίο είναι το πιο «βαρύ» όσον αφορά την πλοκή, σε σχέση με τα υπόλοιπα τρία. Είναι γεμάτο μάχες και οι ήρωες είναι εξουθενωμένοι, όμως πρέπει να αντέξουν αν θέλουν να επιζήσουν. Επίσης, υπάρχει ένα γεγονός που θα στοιχίσει πολλά στον Έραγκον, αλλά ταυτόχρονα θα τον βοηθήσει να έρθει πιο κοντά στη νίκη. Οι σχέσεις δοκιμάζονται και η εμπιστοσύνη κλονίζεται. Ποιοι θα αντέξουν μέχρι το τέλος; Όπως καταλαβαίνεται δεν μπορώ να πω πολλά γιατί δεν θέλω να κάνω σπόιλερ και να χαλάσει την εμπειρία κάποιου. Όπως κι αν έχει, διαβάστε τα!



Με την νέα μορφή του ο Εραγκον και την επική μάχη που έγινε στο τέλος του δεύτερου βιβλίου συνεχίζει να μας μαγεύει και να μας ταξιδεύει στον κόσμο Αλαγαισίας, συντροφιά με τους ήρωες που κάνουν αυτό το ταξίδι μαζί.

Ο Εραγκον και ο ξάδερφος του ο Ρόραν, ετοιμάζονται για νέο πόλεμο με τον αυτοκράτορα, ώστε να αποδοθεί δικαιοσύνη και να σωθούν αγαπημένα πρόσωπα.

Η σχέση με την Άρια είναι ακόμα περίπλοκη, όπως και η σχέση με τον Μερταγκ που ανακαλύπτουν ότι κάποιος άλλος κρύβεται πίσω από αυτό που συνέβη στο δεύτερο βιβλίο και την μυστηριώδη εξαφάνιση του.
Μπρισινγκρ σημαίνει φωτιά, τόσο για να κάψει τους εχθρούς όσο και να δημιουργήσει νέα πράγματα. Το προηγούμενο σπαθί του Εραγκον έσπασε, και είναι σε αναζήτηση νέου ξίφους, αλλά με πολλές δυσκολίες για να το βρει, διότι δεν υπάρχει το μέταλλο, το οποίο φτιάχνονται τα σπαθιά των δρακοκαβαληρηδων. Αυτή η σκηνή είναι μια από τις αγαπημένες μου στο βιβλίο, γιατί είναι τόσο περιγραφική, σαν να ήμουν και εγώ μέσα στην ιστορία.


Θέλω να τονίσω επίσης, ότι το βιβλίο αυτό, μας εξηγεί την προέλευση του Εραγκον και αναζητεί την αλήθεια. Πιστεύω θα εκπλαγείτε όπως και ο Εραγκον με αυτές τις αποκαλύψεις.

Ξωτικά, νάνοι και άνθρωποι της αντίστασης, έρχονται σε εσωτερικές διαμάχες όσο ετοιμάζονται για την νέα μάχη προς τον αυτοκράτορα και τον στρατό του.

Το βιβλίο αν και το τρίτο στην σειρά, δεν θα σας κουράσει καθόλου. Είναι γεμάτο δράση, μαγεία και πτήσεις με την Σαφιρα που θα ταξιδέψετε και εσείς σε όλα τα βασιλεία της Αλαγαισίας.

Για εμένα όσο πιο ζωντανό είναι ένα βιβλίο, όπως αυτό εδώ τόσο πιο εύκολα διαβάζεται, παρά τον τεράστιο όγκο του. Δεν θα καταλάβατε για πότε θα μπείτε στον κόσμο του τρίτου βιβλίου και πότε θα το τελειώσετε.


➡️STORY⬅️

Δεν πέρασαν παρά λίγοι μήνες από την πρώτη φορά που ο Έραγκον ψιθύρισε «μπρίσινγκρ», τη λέξη της αρχαίας γλώσσας που σημαίνει «φωτιά». Από τότε δεν έμαθε απλώς να κάνει μαγικά χρησιμοποιώντας λέξεις, δέχτηκε και προσκλήσεις που τάραξαν τον πυρήνα της ύπαρξής του. Μετά τη φοβερή μάχη ενάντια στους πολεμιστές της Αυτοκρατορίας, στις Φλεγόμενες Πεδιάδες, ο Έραγκον και ο Δράκος του, η Σαφίρα, κατάφεραν να γλιτώσουν τη ζωή τους μόλις την τελευταία στιγμή. Κι όμως, κι άλλες περιπέτειες ανοίγονται για το Δρακοκαβαλάρη και το Δράκο του, καθώς ο Έραγκον βρίσκεται δεμένος με κάποιες υποσχέσεις που ίσως δεν καταφέρει να κρατήσει.

🛒 ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ : TAKE ME !!!


🚩 INFO 

🔴  ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ      : Μεταφρασμένη Λογοτεχνία 

🔴  ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ   :  Christopher PAOLINI

🔴  ΕΚΔΟΤ.ΟΙΚΟΣ  :  Εκδόσεις ΠΑΤΑΚΗ

🔴  ΗΜ.ΕΚΔΟΣΗΣ  :  05 / 2009


🚩  ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ   :

📬  INSTAGRAM    :  @Book_Reviews_Gr

📬  FACEBOOK      :  BOOK REVIEW

📬  TWITTER         :  BOOK REVIEWS

#Μπρισινγκρ #patakisbooks #ChristopherPAOLINI #Εραγκον #bookstagrammers #bookstagramm #bookphotography #bookaddict #booklife #bookphoto #greekbooklovers  #PUBLICISTASGREECE #BookReviewsGr #book_reviews_gr #BookEat #Bookiss #βιβλιο #διαβαζω 


Σχόλια