Η ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ

 Η ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ 


Η ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ είναι το 4ο βιβλίο της σειράς Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΡΑΓΚΟΝ του συγγραφέα Christopher PAOLINI και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΠΑΤΑΚΗ
Μετάφραση Φωτεινή ΜΑΓΑΛΟΥΔΗ 

Για το βιβλίο γράφουν η Θεανώ ΑΛΕΞΑΝΔΡΗ και ο Νίκος ΧΑΛΔΟΓΕΡΙΔΗΣ, δύο bookstagrammer που έχουν διαβάσει όλη την σειρά και την έχουν αγαπήσει γιατί είναι από τις καλύτερες όπως ισχυρίζονται!



Η ώρα της τελικής μάχης έφτασε. Δράκοι, δρακοκαβαλαριδες, ξωτικά, νάνοι, άνθρωποι  και Ούργκαλ θα συμμαχήσουν ενάντιας του τυραννικού Αυτοκράτορα. Θα καταφέρουν να τον ανατρέψουν; Πόσοι θα αντέξουν;

Οι απώλειες είναι μεγάλες, οι ήρωες έχουν εξαντληθεί και αριθμητικά υπερισχύουν οι αντίπαλοι. Ο Έραγκον και η παρέα του είναι πιο ώριμοι και δυνατοί σε αυτό το βιβλίο, ο δεσμός του με τη Σαφίρα είναι πλέον άρρηκτος και ψάχνουν να βρουν έναν τρόπο να μπουν στο κάστρο που κρύβεται ο Γκαλμπαντόριξ. Με τη βοήθεια του Μέρταγκ καταφέρνουν να φτάσουν όμως εκεί τους περιμένουν κάποιες μαγικες παγίδες.


Οι σκηνές στο κάστρο είναι τόσο ζωντανές λες και βρίσκεσαι εκεί. Μέσα ο Έραγκον μαζί με κάποιους άλλους προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τα ξόρκια και να φτάσουν στον Γκαλμπαντόριξ, ενώ έξω μαίνεται η πιο σφοδρή μάχη. Επίσης, η εμφάνιση του μεγαλύτερου δράκου της Αλαγαισίας θα σας κόψει την ανάσα! Έχω αγαπήσει πολλούς χαρακτήρες από την σειρά και σίγουρα θα ήθελα να μάθω περισσότερα για την Άντζελα, η οποία συνεχίζει να είναι ένα μυστήριο ακόμα και στο 4ο βιβλίο.

Εννοείται πως έχουμε και κάποιες απρόσμενες εκπλήξεις, προδοσίες, ξόρκια, δράκους και… αυγά. Όταν όμως όλα τελειώσουν, ποιος θα είναι εκεί; Ποιοι θα συμβάλλουν στη δημιουργία ενός ειρηνικού κόσμου και πως θα ξεπληρωθούν οι συμμαχίες;

Είναι μια σειρά που παρα το μέγεθος των βιβλίων κυλάει σαν νερό. Προσωπικά δεν κατάλαβα ποτε τελείωσε και δεν ήθελα να τελειώσει! Αν θες να ζήσεις αυτό το μαγικό και άκρως συναρπαστικό ταξίδι, προτείνω να ξεκινήσεις. Καλή πτήση δρακοκαβαλαρη!



Η ιστορία του Εραγκον, της Σαφιρα και των ατόμων που τον συντροφεύουν συνεχίζεται πολύ δυναμικά στο τέταρτο βιβλίο της σειράς με τι τίτλο "Κληρονομιά".

Η τελική μάχη με τον αυτοκράτορα Γκαλμπατορίξ πλησιάζει και έτσι, οι Βάρντεν, τα ξωτικά, οι Νάνοι και οι Ουργάαλς ετοιμάζονται για τον μεγάλο πόλεμο. Ξεκινούν να πολιορκούν τις πόλεις ώστε να τις ελευθερώσουν από τα δεσμά του Γκαλμπατορίξ και πλησιάζουν όλο και πιο πολύ στο κάστρο του.


Το μυστικό για να νικήσει, τον αυτοκράτορα πρέπει να το μάθει π Εραγκον μέσα από την μαγεία και ψάχνει κάτι συγκεκριμένο στη παλιά γλώσσα ώστε να είναι αυτό που θα φέρει την νίκη. Η Σαφίρα πάντα στο πλευρό του, να τον βοηθάει όπως μπορεί και να κατατροπώσει τους εχθρούς. Πρέπει να καταφέρουν μια διάσωση, να πάρουν μια σημαντική απόφαση αλλά και να προστατεύουν κάτι πολύ σημαντικό.

Νομίζω αν πω παραπάνω πράγματα στην πλοκή θα γίνουν σποιλερ που δεν το θέλω αλλά θα σας πω τι ένιωσα, όταν τελείωνα το βιβλίο αυτό.

Όπως σας ξανά έχω αναφέρει στα προηγούμενα βιβλία, ο συγγραφέας εκτός ότι ξέρει να γράφει φανταστικές ιστορίες είναι τόσο περιγραφικος, που όταν διαβάζεις τις σκηνές μια μια είναι σαν βρίσκεσαι δίπλα στους ήρωες, να έχεις την αγωνία για τον πόλεμο, να θέλεις να προστατεύσεις αυτό που πρέπει και να πάρεις μέρος στην τελική μάχη με τον Μοχθηρό αυτοκράτορα.

Πρόσωπα που μας απασχόλησαν στα προηγούμενα βιβλία, έχουν το παρόν και σε αυτό, κάποια σε πρωτσγωνιστικο ρόλο και κάποια άλλα όχι. Πριγκίπισσα που θα πρέπει να πάρει αποφάσεις για τον λαό της, νέος βασιλιάς που θα αγωνιστεί για να μπορέσει να πάρει εκδίκηση, αδερφός θα βοηθήσει και γενικά γίνονται τόσα πολλά που δεν ξέρω από που να ξεκινήσω.


Η ιστορία του Εραγκον και της Σαφίρα νομίζω ότι πρέπει να συνεχιστεί γιατί έχει πολλά να δώσει και για αυτό είμαι τόσο χαρούμενος που διαβάζω το πέμπτο βιβλίο της σειράς για να δω την εξέλιξη τους μετά από αυτό που διάβασα στο συγκεκριμένο.

Πρέπει να μάθετε τι 6α γίνει στο τέλος. Ο Εραγκον θα γίνει ο νέος βασιλιάς της Αλαγαισίας; Θα υπάρξει κάτι παραπάνω με την Άρια. Η οικογένεια που είχε θα το βοηθήσει να επιτύχει τους στόχους;

Κρατήστε αυτά τα ερωτήματα στο μυαλό σας γιατί το τέλος θα το βρείτε εξαιρετικό. Είναι τόσο κινηματογραφικο που πρέπει να διαβάσετε όλοι σας. Αποκαλύψεις σοκ.

ΑΝΑΖΗΣΤΕ ΜΙΚΡΟΙ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΒΙΒΛΊΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΧΑΣΕΤΕ. ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΜΑΝΤΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΣΑΣ.


➡️STORY⬅️

Ξεκίνησε με τον Έραγκον...

...τελειώνει με την Κληρονομιά.

Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που ο Έραγκον –ο σημερινός Ισκιομακελάρης, Δρακοκαβαλάρης– δεν ήταν τίποτα περισσότερο από ένα φτωχό χωριατόπαιδο και ο δράκος του, η Σαφίρα, μια γαλάζια πέτρα μέσα σ’ ένα δάσος. Σήμερα, σηκώνουν στους ώμους τους το πεπρωμένο ενός ολόκληρου πολιτισμού.

Ατέλειωτοι μήνες εκπαίδευσης και μάχης έφεραν νίκες και ελπίδα, αλλά και θλιβερές απώλειες. Η μεγάλη μάχη δεν έχει γίνει όμως ακόμα: μένει να αντιμετωπίσουν τον Γκαλμπατόριξ. Ο Δρακοκαβαλάρης και ο δράκος του έχουν φτάσει πολύ πιο πέρα από ό,τι θα τολμούσε έστω και να φανταστεί κανείς. Μπορούν όμως να ανατρέψουν τον διεφθαρμένο βασιλιά και να ξαναφέρουν τη δικαιοσύνη στην Αλαγαισία; Και αν ναι, με ποιο κόστος;



🛒 ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ : TAKE ME !!!


🚩 INFO 

🔴  ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ      : Μεταφρασμένη Λογοτεχνία 

🔴  ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ   :  Christopher PAOLINI

🔴  ΕΚΔΟΤ.ΟΙΚΟΣ  :  Εκδόσεις ΠΑΤΑΚΗ

🔴  ΗΜ.ΕΚΔΟΣΗΣ  :  06 / 2012


🚩  ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ   :

📬  INSTAGRAM    :  @Book_Reviews_Gr

📬  FACEBOOK      :  BOOK REVIEW

📬  TWITTER         :  BOOK REVIEWS


#Eragon #Εραγκον #patakisbooks #ChristopherPAOLINI #Η_Κληρονομια #bookstagrammers #bookstagramm #bookphotography #bookaddict #booklife #bookphoto #greekbooklovers  #PUBLICISTASGREECE #BookReviewsGr #book_reviews_gr #BookEat #Bookiss #βιβλιο #διαβαζω 

Σχόλια