ΜΕΡΤΑΓΚ

 ΜΕΡΤΑΓΚ 



ΜΕΡΤΑΓΚ μόλις κυκλοφόρησε το 5ο βιβλίο της σειράς Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΡΑΓΚΟΝ του συγγραφέα Christopher PAOLINI από τις εκδόσεις ΠΑΤΑΚΗ
Μετάφραση Φωτεινή ΜΑΓΑΛΟΥΔΗ 

Το βιβλίο θα μας το παρουσιάσουν οι bookstagrammer ο Νίκος ΧΑΛΔΟΓΕΡΙΔΗΣ και η Θεανώ ΑΛΕΞΑΝΔΡΗ 



Μόλις ανακοινώθηκε ότι θα βγει το βιβλίο το περίμενα πως και πως να το διαβάσω.

Η συνέχεια της ιστορίας της Αλαγαισίας συνεχίζει με πρωταγωνιστή αυτή την φορά τον Μερταγκ. Αυτοί που ξέρουν την ιστορία του σίγουρα θα τους συνεπάρει αυτό το βιβλίο. Αυτοί που δεν το ξέρουν, θα πρέπει να διαβάσουν την ιστορία του από τα προηγούμενα βιβλία και μετά να συνεχίσουν με αυτό.

Ακολουθούμε την ζωή του Μερταγκ και του δρακου του, τον Θορν και τι συμβαίνει στην ζωή του,  μετά το τέλος του τεταρτου βιβλίου.

Είναι ένα βιβλίο με λίγο πιο σκοτεινή αφήγηση από τα προηγούμενα. Ο ίδιος έχει αυτοεξοριστει και έχει αναλάβει μια αποστολή.
Τον είχαν προειδοποίησει όμως μόλις το αντικρίσει αυτό το οποίο ψάχνει να ανακαλύψει,να φύγει μακριά, αλλά ο ίδιος επέμενε ότι πρέπει να το ανακαλύψει.

Όπως και τα προηγούμενα βιβλία έτσι και αυτό είναι άκρως με κινηματογραφικες σκηνές και απίστευτη πλοκή. Ταξιδεύουμε μαζί του με τον πρωταγωνιστή σε πολλά μέρη της Αλαγαισίας και ανακαλυπτουμε μαζί του αυτό που πρέπει να αποφύγει.

Η μαγεία σε αυτό το βιβλίο νομίζω ότι είναι πιο έντονη από τα προηγούμενα βιβλία, πράγμα το οποίο μου άρεσε. Οι σκέψεις του ανάμεσα στο πριν και στο τώρα που έχει απελευθερωθεί και συνεχίζει την ζωή, συντροφιά με το Θορν, ο οποίος και αυτός είχε άσχημες μνήμες όταν ήταν στο βασίλειο του Γκαλμπατορίξ.
Αν και αναφέρονται πολλά πρόσωπα από τα προηγούμενα βιβλία, βλέπουμε μόνο λίγα σε αυτό. Χωρίς να σας το χαλάω αλλά αυτό το βιβλίο είναι για το Μερταγκ και την ζωή του μετά την πτώση του Αυτοκράτορα.


Πολύ δυναμικός χαρακτήρας ξέρει να χειρίζεται καταστάσεις και να αποδέχεται τις καταστάσεις τις οποίες πρωτσγωνιστουσε και οι άλλοι τον μισούν. Εγώ νομίζω ότι τον συμπάθησα λίγο παραπάνω. Κάνει αναδρομές στο παρελθόν της ζωής του και της οικογένειας αλλά πλέον ο ίδιος ορίζει τον εαυτό του. Έμαθε να μιλάει την αρχαία γλώσσα και αυτού του δίνει περισσότερη δύναμη.

Αν θέλετε μια σειρά φαντασίας που θα σας μείνει αξέχαστη, είναι η συγκεκριμένη. Πέντε βιβλία,το ένα καλύτερο από το άλλο, θα σας ταξιδέψουν μέσα σε χωριά τόσο των ανθρώπων όσο και άλλων φύλλων. Μυστήριο γεμάτο δράση. Πτήσεις με δράκους και περιηγήσεις στα μέρη αυτού του κόσμου.

Η σύνδεση Δρακοκαβαλάρη και δράκου είναι τόσο δυνατή που θα θέλετε και εσείς να έχετε το δράκο σας. Παρά τον όγκο του βιβλίου διαβάζεται αρκετά γρήγορα εγώ να φανταστείτε το τελείωσα σε 2.5 μέρες.


Προδότης. Απόκληρος. Ήρωας. 

Ανυπομονούσα παρα πολύ για τη κυκλοφορία του βιβλίου αυτού στα ελληνικά, για διάφορους λόγους, αλλά κυρίως γιατί πρόκειται για την ιστορία του Μέρταγκ. 

Ο Μέρταγκ λοιπόν είναι ένας σκοτεινός και μυστήριος χαρακτήρας, όπως μας συστήνεται αρχικά. Στην πραγματικότητα όμως είναι ένας «γκρίζος» χαρακτήρας. Κουβαλά ένα σκληρό και σκοτεινό παρελθόν στις πλάτες του και η ζωή του όλη αλλάζει όταν συναντιέται με τον Έραγκον. Μυστικά που βγαίνουν στη φορά, αλλά και το γεγονός ότι γίνεται δρακοκαβαλάρης θα τον αλλάξουν. 

Προσωπικά, τον συμπάθησα μέσα από τα τέσσερα βιβλία και περιμένω στο 5ο να δω πως θα συνεχίσει την ζωή του μετά από όσα συνέβησαν, αλλά θα ήθελα να μάθω κι άλλες πληροφορίες που αφορούν το παρελθόν του.

➡️STORY⬅️

ΠΡΟΔΟΤΗΣ.
ΑΠΟΚΛΗΡΟΣ.
ΚΥΝΗΓΟΣ.
ΗΡΩΑΣ.
Ο κόσμος δεν είναι πλέον ασφαλής για τον Δρακοκαβαλάρη Μέρταγκ και τον Δράκο του, τον Θορν. Ένας διεφθαρμένος βασιλιάς έχει ανατραπεί κι οι ίδιοι είναι αναγκασμένοι να ζήσουν με τις συνέπειες του απρόθυμου ρόλου που έπαιξαν στη διάρκεια της τρομερής βασιλείας του. Τώρα όλοι τούς μισούν κι έχουν μείνει μόνοι, εξόριστοι στις παρυφές της κοινωνίας.
Σε όλη τη χώρα ακούγονται κρυφοί ψίθυροι για γη θρυμματισμένη και αχνή οσμή θειαφιού στον αέρα και ο Μέρταγκ νιώθει ότι κάτι μοχθηρό παραμονεύει στους ίσκιους της Αλαγαισίας. Έτσι, ξεκινά ένα επικό ταξίδι στο άγνωστο, καθώς μαζί με τον Θορν πρέπει να ανακαλύψουν και να νικήσουν μια μάγισσα τυλιγμένη στο μυστήριο.
Σ’ αυτό το συναρπαστικό μυθιστόρημα που πρωταγωνιστεί ένας από τους πιο δημοφιλείς χαρακτήρες του συναρπαστικού κύκλου Κληρονομιά του Παολίνι, ένας Δρακοκαβαλάρης πρέπει να ανακαλύψει τι πρεσβεύει σε έναν κόσμο που τον έχει εγκαταλείψει. Το Μέρταγκ είναι το τέλειο βιβλίο για να πρωτομπείς στον Κόσμο του Έραγκον… ή για να επιστρέψεις ευχάριστα σ’ αυτόν.


🛒 ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ : TAKE ME !!!


🚩 INFO 

🔴  ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ      : Μεταφρασμένη Λογοτεχνία 

🔴  ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ   :  Christopher PAOLINI

🔴  ΕΚΔΟΤ.ΟΙΚΟΣ  :  Εκδόσεις ΠΑΤΑΚΗ

🔴  ΗΜ.ΕΚΔΟΣΗΣ  :  06 / 2024


🚩  ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ   :

📬  INSTAGRAM    :  @Book_Reviews_Gr

📬  FACEBOOK      :  BOOK REVIEW

📬  TWITTER         :  BOOK REVIEWS

#ΜΕΡΤΑΓΚ #patakisbooks #Εραγκον #bookstagrammers #bookstagramm #bookphotography #bookaddict #booklife #bookphoto #greekbooklovers  #PUBLICISTASGREECE #BookReviewsGr #book_reviews_gr #BookEat #Bookiss #βιβλιο #διαβαζω 


Σχόλια