ΣΤΟΝ 5ο ΟΡΟΦΟ ΤΗΣ ΝΟΜΙΚΗΣ

 ΣΤΟΝ 5ο ΟΡΟΦΟ ΤΗΣ ΝΟΜΙΚΗΣ 



Τι έχει συμβεί άραγε στον 5ο οροφο της Νομικης; Ο συγγραφέας Χρήστος ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ καταγράφει με την πένα του τα γεγονότα στο βιβλίο του με τίτλο "ΣΤΟΝ 5ο ΟΡΟΦΟ ΤΗΣ ΝΟΜΙΚΗΣ" , που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΜΙΝΩΑΣ




Ο συγγραφέας στο βιβλίο του αυτό εστιάζει στην ψυχολογία του εγκλήματος, εμπνευσμένος από τα μεσογειακά νουάρ και τα whodunit της χρυσής περιόδου της αστυνομικής λογοτεχνίας.

Η bookstagrammer Mαρία ΓΕΩΡΓΙΑΔΟΥ και εγώ επισκεφτήκαμε τον 5ο όροφο της Νομικής και προσπαθήσαμε να εξιχνιάσουμε το έγκλημα!


Ένα ενδιαφέρον αστυνομικό μυθιστόρημα που σου κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον. Η ιστορία εκτυλίσσεται αριστοτεχνικά και ιδιαιτέρως ατμοσφαιρικά. Έχω μία ιδιαίτερη αδυναμία στον τομέα της εγκληματολογίας και το βιβλίο μου δημιούργησε εξαιρετικές εικόνες. Σαν άλλος Ηρακλής Πουαρό τον όποιο και λατρεύω ο αστυνόμος Μάρκου προχωρά στην εξιχνίαση μιας διπλής δολοφονίας και ενώ όλοι είναι ύποπτοι την ίδια στιγμή κάθε υποψία εναντίον του καθενός καταρρίπτεται. Και εκεί που ξεκάθαρα αποκαλύπτεται ο ένοχος και λες τώρα τι μένει να διαβάσω ναι έρχεται ο συγγραφέας και πλέκει την υπόθεση έως ότου αποκαλυφθεί ο ηθικός αυτουργός και τα δικά του κίνητρα. Αχ σε αυτά τα βιβλία θες τόσα να πεις μα δεν μπορείς γιατι θα καταστρέψεις την ατμόσφαιρα. Αυτο που σίγουρα μπορώ να πω είναι πως με κράτησε ως το τέλος. Μου άρεσε ο τρόπος που οι χαρακτήρες αναπτύχθηκαν οι πτυχές του χαρακτήρα τους οι δυνάμεις και οι αδυναμίες τους.  Κάποιες φορές η αλήθεια πρέπει να αποκαλύπτεται έστω και για ηθικούς και μόνο λόγους.


Στο μυθιστόρημα αυτό ο συγγραφέας μας μεταφέρει στον 5ο όροφο της Νομικής, τοποθεσία πολύ γνωστή στον συγγραφέα μιας και σπούδασε Νομική. 

Πρωταγωνιστές θα είναι καθηγητές και το προσωπικό της σχολής. Δυο νεκροί βρίσκονται στον 5ο όροφο της Νομικής, στο ίδιο σημείο, την ίδια ώρα. Ο αστυνόμος Μάρκου θα προσπαθήσει να λύσει τον γρίφο και να εξιχνιάσει την υπόθεση, οι ύποπτοι όμως ειναι πολλοί και τα κίνητρα τους πολλά και διαφορετικά.

Ο συγγραφέας μας δίνει ένα καλογραμμένο αστυνομικό μυθιστόρημα, που διαβάζεται απνευστί. Η πλοκή του δεν σε αφήνει να αφήσεις το βιβλίο αποντα χέρια  σου και κάθε σελίδα που γυρίζεις σε κανει να καρδιοχτυπείς. Ο αναγνώστης μπαίνει στην θέση του αστυνόμου ώστε να λύσει ο ίδιος το μυστήριο αλλά θα πρέπει να παρατηρεί τα πάντα. Όλα είναι εκεί μπροστά του αρκεί να τα βάλει στη σωστή σειρά. 

🔺️Ποιος και γιατί μετέτρεψε τον χώρο της νομικής σε σκηνή από θρίλερ; 
🔺️Ποσό επικίνδυνος μπορεί να γίνει κάποιος για να μην χάσει την θέση του και τα συμφέροντα του; 


➡️STORY⬅️

Πέμπτος όροφος της Νομικής Αθηνών, Τομέας Εγκληματολογίας. Ο υποψήφιος διδάκτορας Άγγελος Κονδύλης ανακαλύπτει το πτώμα της Οχιάς, κατά κόσμον καθηγήτριας Λαμπρινής Σιώμου, πριν δολοφονηθεί κι αυτός με τη σειρά του.
Ο αστυνόμος του Τμήματος Ανθρωποκτονιών Αττικής Χριστόφορος Μάρκου, απόφοιτος του τομέα και παλιός γνώριμος των θυμάτων, αναλαμβάνει την έρευνα της διπλής ανθρωποκτονίας.
Κινούμενος στο σκοτάδι του πέμπτου ορόφου, σ' έναν λαβύρινθο μυστικών, διαπλοκής, προσωπικών εμπαθειών κι ακαδημαϊκών φιλοδοξιών, καλείται να ανακαλύψει με τη βοήθεια ενός «πασπαρτού» ποιος μετέτρεψε το κτίριο του πανεπιστημίου σε σκηνικό δολοφονιών, και ν' απαντήσει: Υπάρχει, τελικά, το τέλειο έγκλημα;
Ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης εστιάζει στην ψυχολογία του εγκλήματος, εμπνευσμένος από τα μεσογειακά νουάρ και τα whodunit της χρυσής περιόδου της αστυνομικής λογοτεχνίας.

🛒 ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ    :  TAKE ME !!!


🚩  INFO   


🔴  ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ       : Ελληνική Λογοτεχνία 

🔴   ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ   :  Χρήστος ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ

🔴  ΕΚΔΟΤ.ΟΙΚΟΣ   :  ΜΙΝΩΑΣ

🔴  ΗΜ.ΕΚΔΟΣΗΣ   :  01 / 06 / 2022



🚩  ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ     : 


📬  INSTAGRAM   :  @book_reviews_gr

📬  FACEBOOK     :   Book Reviews

📬  TWITTER         :  Book Reviews

#Στον5οΟροφοΤηςΝομικης #minoasbooks #bookstagrammers #bookstagramm #bookphotography #bookaddict #booklife #bookphoto #greekbooklovers  #PUBLICISTASGREECE #BookReviewsGr #book_reviews_gr #BookEat #Bookiss #βιβλιο #διαβαζω 


Σχόλια