ΘΕΛΩ

 ΘΕΛΩ

Από τις  εκδόσεις BELL κυκλοφορεί το παγκόσμιο best seller της GILLIAN ANDERSON με τίτλο "ΘΕΛΩ" - Ανώνυμες επιστολές γυναικων επιλεγμένες από την ίδια την ANDERSON. 
Μετάφραση Μαρία ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.

Το ΘΕΛΩ κυκλοφορεί στη χώρα μας ταυτόχρονα με τις πρώτες αγγλικές εκδόσεις σε ΗΠΑ και Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ τα δικαιώματα έκδοσης του βιβλίου έχουν πουληθεί μέχρι στιγμής σε περισσότερες από 20 χώρες. Αυτή η συλλογή εξομολογήσεων από γυναίκες όλου του κόσμου, είναι μια αποκαλυπτική, συγκλονιστική και ανατρεπτική εξερεύνηση της γυναικείας σεξουαλικότητας. Στις σελίδες του βιβλίου αποτυπώνεται το πώς νιώθουν οι γυναίκες για το σεξ όταν έχουν την ελευθερία να είναι τελείως ανώνυμες. 


Ένα βιβλίο που σίγουρα θα συμβάλει στο ξεκίνημά μιας συζήτησης για τη σεξουαλικη δύναμη. Πολλές γυναίκες εξακολουθούν ακόμα και σήμερα να κρατούν τις φαντασιώσεις τους κρυφές. Αρκετές από αυτές νιώθουν ντροπή και ενοχή. Όταν όμως φτάσετε στην τελευταία σελίδα ίσως να αλλάξετε τρόπο σκέψης, γιατί θα ανακαλύψετε πως δεν είστε η μόνη γυναίκα αλλά είστε ΟΛΕΣ και έχετε δύναμη και δικαίωμα στο τι θέλετε και τι προσφέρει απόλαυση σε εσάς!

Διαβάζοντας αυτές τις επιστολές, διαπίστωσα ότι δεν υπάρχει ένας και μοναδικός τύπος φαντασίωσης, όπως δεν υπάρχει μια και μοναδική τυπική "γυναικα". Αυτά που θέλουν στην σεξουαλική τους ζωή οι γυναίκες ποικίλουν... σπάνε τα τα ταμπού, ξεπερνούν τα όρια και φτερουγίζουν νοερά όσο πιο μακρυά μπορούν. 

Αν σας πω πως αυτό το βιβλίο με συγκίνησε ξέρω θα σας φανεί παράλογο... 
Άνοιξε ένα παράθυρο στο μυαλό μου και είδα τον κόσμο από μια άλλη οπτική γωνία, είδα τον κόσμο από τα μάτια μιας γυναίκας. 
Έναν κόσμο που και αυτή η ίδια επιθυμεί, λαχτάρα και ονειρεύεται. 
Έναν κόσμο που φτάνει το ΕΙΝΑΙ της στην ολοκλήρωση...
Έναν κόσμο που την κάνει να νιώθει επιθυμητή, μοναδική και κυρίαρχη των αισθήσεων της.
Δεν είχα ακούσει ποτέ κάποια κοπέλα μου ή κάποια φίλη μου να μου μιλά για τον κόσμο των φαντασιώσεων της, έναν κόσμο μοναδικό, που εκεί μέσα γίνονται οι βασίλισσες του παιχνιδιού. Εκεί εξουσιάζουν και εξουσιάζονται αλλά είναι αυτές που βάζουν τα όρια και τους κανόνες. Όπως σας είπα συγκινήθηκα γιατί μέχρι χθες δεν ήξερα τι σκέφτεται μια γυναίκα, μέχρι χθες ζούσα στο σκοτάδι, μέχρι χθες δεν αισθανόμουν τα θέλω μιας γυναίκας, μέχρι χθες δεν ήξερα τι είναι αυτό που ποθεί μια ΓΥΝΑΊΚΑ. Στο βίντεο της παρουσίασης του βιβλίου είχα πει "...αν και είναι γυναικείο βιβλίο..." ε όχι δεν είναι μόνο για γυναίκες, αυτό το βιβλίο πρέπει να το διαβάσουν πρωτίστως όλοι οι άντρες, γιατί θα τους βοηθήσει να κατανοήσουν τα ΘΕΛΩ μιας γυναίκας.

Ένα άλλο σημείο που με συγκίνησε είναι ότι οι ερωτικές φαντασιώσεις δεν γνωρίζουν από ηλικίες, τι 20, τι 30, τι 40, τι 50, τι 60, τι 70 ... το μυαλό ταξιδεύει, πλάθει, ονειρεύεται, δημιουργεί. Πόσο συγκινητικό ότι μια γυναίκα δεν σταματά ποτέ να φαντασιώνεται.

Ένα "ροζ" βιβλίο το κατάντησα drama ... συγχωρέστε με... αλλά αυτά που έγραψα βγήκαν αυθόρμητα. Εκατοντάδες ερωτικές επιστολές από γυναίκες σε όλο τον κόσμο κατάφεραν να με κάνουν να δω μέσα από τα μάτια τους... τα μάτια της ψυχής τους! 

Οι γυναίκες θέλουν απλά να νιώσουν ορατες, μέσα από τις φαντασιώσεις τους εκφράζουν μια επιθυμία για έρωτα. Έναν έρωτα που η κορύφωση του δεν έρχεται στην πραγματική ζωή, έρχεται πάντα στη φαντασίωση και εκρήγνυται σαν πυροτέχνημα. Εγώ αυτό που εισέπραξα μέσα από όλες αυτές τις επιστολές είναι ότι η γυναίκα θέλει να αρέσει στο/στη σύντροφο της, παρόλα τα σημάδια της, την κυτταρίτιδα, τις ραγάδες και το πλαδαρό δέρμα, θέλουν κάποιον/α να τις κάνει να νιώθουν ελκυστικές και σέξι, που να τις κάνει να ξεχνάνε τις ανασφάλειες τους. Θέλει να είναι ΕΠΙΘΥΜΗΤΗ , ΠΟΘΗΤΗ, ΜΟΝΑΔΙΚΗ. Δεν είχα ακούσει ποτέ κάποια κοπέλα μου ή κάποια φίλη μου να μου μιλά για τον κόσμο των φαντασιώσεων της, έναν κόσμο μοναδικό, που εκεί μέσα γίνονται οι βασίλισσες του παιχνιδιού. Εκεί εξουσιάζουν και εξουσιάζονται αλλά είναι αυτές που βάζουν τα όρια και τους κανόνες. Όπως σας είπα συγκινήθηκα γιατί μέχρι χθες δεν ήξερα τι σκέφτεται μια γυναίκα, μέχρι χθες ζούσα στο σκοτάδι, μέχρι χθες δεν αισθανόμουν τα θέλω μιας γυναίκας, μέχρι χθες δεν ήξερα τι είναι αυτό που ποθεί μια ΓΥΝΑΊΚΑ. Στο βίντεο της παρουσίασης του βιβλίου είχα πει "...αν και είναι γυναικείο βιβλίο..." ε όχι δεν είναι μόνο για γυναίκες, αυτό το βιβλίο πρέπει να το διαβάσουν πρωτίστως όλοι οι άντρες, γιατί θα τους βοηθήσει να κατανοήσουν τα ΘΕΛΩ μιας γυναίκας.

Ένα άλλο σημείο που με συγκίνησε είναι ότι οι ερωτικές φαντασιώσεις δεν γνωρίζουν από ηλικίες, τι 20, τι 30, τι 40, τι 50, τι 60, τι 70 ... το μυαλό ταξιδεύει, πλάθει, ονειρεύεται, δημιουργεί. Πόσο συγκινητικό ότι μια γυναίκα δεν σταματά ποτέ να φαντασιώνεται.

Ένα "ροζ" βιβλίο το κατάντησα drama ... συγχωρέστε με... αλλά αυτά που έγραψα βγήκαν αυθόρμητα. Εκατοντάδες ερωτικές επιστολές από γυναίκες σε όλο τον κόσμο κατάφεραν να με κάνουν να δω μέσα από τα μάτια τους... τα μάτια της ψυχής τους! 

Οι γυναίκες θέλουν απλά να νιώσουν ορατες, μέσα από τις φαντασιώσεις τους εκφράζουν μια επιθυμία για έρωτα. Έναν έρωτα που η κορύφωση του δεν έρχεται στην πραγματική ζωή, έρχεται πάντα στη φαντασίωση και εκρήγνυται σαν πυροτέχνημα. Εγώ αυτό που εισέπραξα μέσα από όλες αυτές τις επιστολές είναι ότι η γυναίκα θέλει να αρέσει στο/στη σύντροφο της, παρόλα τα σημάδια της, την κυτταρίτιδα, τις ραγάδες και το πλαδαρό δέρμα, θέλουν κάποιον/α να τις κάνει να νιώθουν ελκυστικές και σέξι, που να τις κάνει να ξεχνάνε τις ανασφάλειες τους. Θέλει να είναι ΕΠΙΘΥΜΗΤΗ , ΠΟΘΗΤΗ, ΜΟΝΑΔΙΚΗ. 

⭐️Είμαι σίγουρος θα σας εκπλήξει τι φαντασιώνονται οι περισσότερες γυναίκες... εγώ δεν το είχα φανταστεί ποτέ, ούτε το είχα ακούσει... Επίσης με εξέπληξε ότι μόνο μία γυναίκα έγραψε στην επιστολή της για φαντασίωση με κάποιο ένστολο , συγκεκριμένα με ένα στρατιωτικό. Οπότε μύθος οι φαντασιώσεις γυναικών για πυροσβέστες,  αστυνομικούς κλπ ένστολους! ⭐️

Το βιβλίο αυτό έχει χωριστεί από τη συγγραφέα σε κεφάλαια, κάθε κεφάλαιο περιέχει 

1)ΠΕΡΙ ΦΑΝΤΑΣΙΩΣΕΩΝ
Οι γυναίκες κάνουν τα πάντα για να είναι ανεξάρτητες, ζώντας μέσα σ' ένα σύστημα που κάνει τα πάντα για να τις καθιστά το ασθενές φύλο. Στις περισσότερες φαντασιώσεις όμως θέλουν να παραδώσουν τον έλεγχο αν και αυτό έρχεται σε σύγκρουση με τη λογική τους. Αυτό που δεν θέλουν είναι να τις αντικειμενοποιούν, θέλουν μόνο να τις επιθυμούν. 

2)ΜΕ ΤΟ ΑΓΡΙΟ
Οι φαντασιώσεις δίνουν μια ευκαιρία να δραπετεύσουμε, αυτό όμως μπορεί να σημαίνει διαφορετικά πράγματα για διαφορετικούς ανθρώπους και ν' αλλάξει ανάλογα με τη διάθεση μας. 

3)ΛΑΤΡΕΨΕ ΜΕ
Όλοι θέλουμε να μας λατρεύουν, να μας θαυμάζουν για την ομορφιά και τη σεξουαλικη δύναμη μας, να μας ικανοποιούν αμέσως, μόνο και μόνο επειδή είμαστε εμείς. Σε αυτό το κεφάλαιο στις φαντασιώσεις πρωταγωνιστεί η επιθυμία να έχουμε πάντα την απόλυτη προτεραιότητα. 

4)ΤΟ ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΟ
Το απαγορευμένο και ανεπίτρεπτο σε έναν άνθρωπο, μπορεί κάλλιστα να φαίνεται αποδεκτό σε έναν άλλο. Ο κάθε άνθρωπος έχει τα δικά του όρια, ταμπού και η ντροπή είναι προσωπική και ιδιότυπη, επηρεάζεται από την κοινωνία, την κουλτούρα και τη θρησκεία.

5)Η ΑΙΧΜΑΛΩΤΗ
Στην πραγματική ζωή η ασφάλεια και η συναίνεση είναι πάνω απ' όλα σε ότι αφορά το σεξ. Στις φαντασιώσεις όμως... η κατάσταση μπορεί να οδηγηθεί σε επικίνδυνα μονοπάτια. Σε αυτό το κεφάλαιο θα διαβάστε κάποιες φαντασιώσεις που περιέχουν σεξουαλικες περιγραφές στις οποίες δεν είναι ξεκάθαρο τι είναι συναινετικό και τι όχι.

6)ΒΙΤΣΙΑ
Το σεξ είναι υποκειμενική εμπειρία. Παρόλο που, ως ανθρώπινα όντα, έχουμε την τάση να κατηγοριοποιούμε και να βάζουμε ταμπέλες, είναι σαφές ότι αυτό που θεωρείτε βίτσιο για κάποιον μπορεί να φαίνεται εντελώς συμβατικό στα μάτια κάποιου άλλου. Παρά το γεγονός ότι η ποπ κουλτούρα προβάλλει όλο και πιο πολύ το kinky sex και οι έρευνές δείχνουν ότι το BDSM έρχεται δεύτερο μετά το ομαδικό σεξ, η κοινωνία εξακολουθεί να θεωρεί τα βίτσια ντροπή και αυτό φαίνεται έντονα μέσα στις επιστολές.

7)ΑΓΝΩΣΤΟΙ
Όλοι έχουμε προσπεράσει έναν γοητευτικό άγνωστο στο δρομο, έχουμε καθίσει δίπλα του στο τραίνο κλπ και μας ενέπνευσε μια σεεξουαλικη φαντασίωση. Δεν ξέρουμε τίποτα γι'αυτόν και όμως κάνει τη φαντασία μας να καλπάζει. Αυτές οι επιστολές περιγράφουν φαντασιώσεις με άγνωστους, άραγε τι είναι αυτό που τις πυροδοτεί; ...οι επιστολές αυτών των γυναικών μας τα εξομολογοίνται όλα αναλυτικά.

8)ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΥΠΟΤΑΓΗ
Σε αυτές τις επιστολές θα παρατηρήσετε ότι η φαντασίωση της κυριαρχίας ή της υποταγής είναι η απόλυτη αντιστροφή της καθημερινότητας. Καθώς οι ρόλοι των γυναικών έχουν αλλάξει στη δουλειά, στο σπίτι και στις σχέσεις και συνεχίζουν να κερδίζουν έδαφος στον αυτοκαθορισμό, όχι μόνο προς την έκφραση της σεξουαλικότητας τους, αλλά και ως προς τη σωματική τους αυτονομία. Δεν είναι, λοιπόν περίεργο ότι σε πολλές από αυτές τις επιστολές το κυρίαρχο θέμα ήταν αυτό της δυναμης: κυριαρχία και υποταγής, ενίοτε και ο γοητευτικό χορός ανάμεσα στα δύο.

9)ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΗ
Η περιέργεια και το παιχνίδι είναι συνυφασμένα με την εξερεύνηση, έτσι κάποιες γυναίκες στρέφονται στην εξερεύνηση μέσω της φαντασίωσης για να γεφυρώσουν το "χάσμα του οργασμού", το χάσμα που δημιουργείτε ανάμεσα στα καταγεγραμμένα ποσοστά οργασμού σε άντρες και γυναίκες και που δείχνει σταθερά πώς οι γυναίκες σε ετεροφυλοφιλικές σχέσεις έχουν πολύ λιγότερους οργασμούς από τους άντρες.

10)ΠΙΟ ΠΟΛΥ, ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ
Σε αυτό το κεφάλαιο θα διαβάσετε επιστολές με φαντασιώσεις για τρίγωνα, τετράγωνα, πολύγωνα, με όλους τους πιθανούς συνδυασμούς έμφυλων ταυτοτήτων. Μια μακροχρόνια σχέση πρέπει να αναζωογονείται!

11)ΣΕ ΒΛΕΠΩ, ΜΕ ΒΛΕΠΕΙΣ
Η ιδιωτικότητα μένει στην άκρη, η κυριαρχία του βλέπω και με βλέπεις σε αυτές τις επιστολές το επιβεβαιώνουν. Ειδικά σήμερα που τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν μπει για τα καλά στη ζωή μας.

12)ΠΑΝΤΑ ΕΙΧΑ ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΣΤΟ...
Οι επιστολές των γυναικών σε αυτό το κεφάλαιο δείχνουν ότι πολλές γυναίκες προτιμούν να φαντασιώνονται ένα πολύ συγκεκριμένο τύπο ανθρώπου ή και σεναρίου. Οι φαντασιώσεις αυτές είναι κομμένες και ραμμένες σε πολύ συγκεκριμένα μέτρα και η απόλαυση εδώ βρίσκεται στις λεπτομέρειες.

13)ΓΛΥΚΑ ΓΛΥΚΑ
Όλες οι γυναίκες είναι διαφορετικές, έτσι και οι φαντασιώσεις τους είναι πλούσιες και ποικίλλουν. Σε αυτές τις επιστολές οι γυναίκες επιδιώκουν να νιώσουν ΟΡΑΤΕΣ, εκφράζουν μια επιθυμία για έρωτα, στοργή, και απαλότητα, μια ανάγκη να συνδεθούν συναισθηματικά με έναν άλλο άνθρωπο.

➡️STORY⬅️

- Τι θέλεις όταν δε σε βλέπει κανείς;
- Τι φαντασιώνεσαι όταν σβήνουν τα φώτα;
- Όταν σκέφτεσαι το σεξ, τι θέλεις πραγματικά;
Όταν μιλάμε για το σεξ, μιλάμε για τη γυναικεία υπόσταση και τη μητρότητα, την απιστία και την εκμετάλλευση, τη συναίνεση και το σεβασμό, τη δίκαιη μεταχείριση και την κοινωνική ισότητα, την αγάπη και το μίσος, την ηδονή και τον πόνο. Κι ωστόσο πολλές από μας δε μιλάνε γι' αυτό καθόλου.
Σ' αυτό το πρωτοποριακό βιβλίο, η Τζίλιαν Άντερσον επιλέγει και προλογίζει τις ανώνυμες σεξουαλικές φαντασιώσεις εκατοντάδων γυναικών απ' όλο τον κόσμο (μεταξύ αυτών και η δική της ανώνυμη φαντασίωση).
Τα κείμενα είναι εκπληκτικά: ξεχειλίζουν πόθο, φόβο, οικειότητα, ντροπή, ικανοποίηση και, τελικά, απελευθέρωση. Φαντασιώσεις για έναν απαγορευμένο παρτενέρ ή για πολλαπλούς συντρόφους, για σεξ γλυκό και τρυφερό ή παθιασμένο και παιχνιδιάρικο, γραμμένες από γυναίκες που δεν έχουν καμία σεξουαλική εμπειρία ή από γυναίκες που έχουν αμέτρητες, αυτές οι επιστολές ανοίγουν ένα παράθυρο στο πιο κρυφό κομμάτι του μυαλού μας.
Το θέλω αποκαλύπτει πώς νιώθουν οι γυναίκες για το σεξ όταν είναι τελείως ελεύθερες να είναι ο εαυτός τους.
Τι θέλεις εσύ; 

🛒  ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ    :  TAKE ME !!!


🚩  INFO


🔴  ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ       : Mεταφρασμένη Λογοτεχνία

🔴  ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ    :  GILLIAN ANDERSON

🔴  ΗΜ.ΕΚΔΟΣΗΣ   :  09 / 2024

🔴  ΕΚΔΟΤ.ΟΙΚΟΣ   :  Εκδοσεις BELL

🔴  ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ      : ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ Σταύρος


ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ     : 


📬  INSTAGRAM   :  @book_reviews_gr

📬  FACEBOOK     :   Book Reviews

📬  TWITTER         :  Book Reviews


#θελω #Want #GillianAnderson #bellbooks #bookstagrammers #bookstagramm #bookphotography #bookaddict #booklife #bookphoto #greekbooklovers  #PUBLICISTASGREECE #BookReviewsGr #book_reviews_gr #BookEat #Bookiss #βιβλιο #διαβαζω 






Σχόλια