ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΗΜΟΥΝ

 ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΗΜΟΥΝ


Από τις εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ κυκλοφορεί το συγκλονιστικό μυθιστόρημα με τίτλο "ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΗΜΟΥΝ" της συγγραφέως AMBER SMITH  , και  ειμαι σίγουρος θα αφήσει ανεξίτηλα τα σημάδια του στην καρδιά των αναγνωστών του. 
Μετάφραση Πηνελόπη ΤΡΙΑΔΑ. 
Το βιβλιο περιλαμβάνει τέσσερα κεφάλαια. Στο πρώτο μέρος ή ηρωίδα με τους φίλους της βρίσκονται στο πρώτο έτος του λυκείου. Στο δεύτερο μέρος είναι στο δεύτερο έτος. Στο τρίτο μέρος φοιτούν στην τρίτη λυκείου και τέλος το τέταρτο μέρος όπου είναι η τελευταία χρόνια. Το πρώτο μέρος ξεκινά αρκετά δυναμικά, ένα τραγικό συμβάν θα είναι αυτό που θα παίξει καθοριστικό ρόλο στη μετέπειτα ζωη της Ίντεν, πρωταγωνιστριας του βιβλίου. Θα πυροδοτήσει μια αλυσιδωτή αντίδραση γεγονότων που θα διαμορφώσουν το χαρακτήρα της και γενικότερατη συμπεριφορά της προς τους ανθρωπους που την πλαισιώνουν. Συγκεκριμένα ο καλύτερος φίλος του αδερφού της τη βιάζει και από εκείνη τη στιγμή και μετά έρχονται τα πάνω κάτω στη ζωή της. Και η τελευταία σπίθα φωτός στην ψυχή της Ίντεν θα σβήσει, το σκοτάδι θα απλώσει τα πλοκάμια του σε ότι αγγίζει αλλά το πιο οδυνηρό ειναι ότι θα μαυρίσει την ίδια της την ψυχή. Η πρωταγωνίστρια βυθίζεται στη σιωπή και βαδίζει μόνη της όλο και σε πιο σκοτεινά μονοπάτια. Όσο και αν φίλοι της προσπαθούν να τη επαναφέρουν, τόσο αυτη χάνεται στο σκοτάδι. 


Ο πόνος είναι ανυποφορος, οι γονείς έχουν χάσει κάθε επαφή με τα παιδιά τους αλλά και μεταξύ τους. Σταμάτησαν να ακούν, να αφουγκράζονται αλλά και να νιώθουν τις ανάγκες και των παιδιών τους. Η έλλειψη επικοινωνίας επιδεινώνει τα πράγματα και μεγαλώνει το χάσμα. Η βοήθεια που περιμένει η Ίντεν δεν έρχεται και όσο περνά ο χρόνος οι λέξεις δεν βγαίνουν από μέσα της. Στην προσπάθεια της να επουλώσει τα τραύματα της θα πάρει λάθος δρόμο, θα βαδίσει σε επικίνδυνα μονοπάτια, θα γίνει φίλη με το κακό. Ότι πιάσει στα χέρια της θα μαραθεί, οποιαδήποτε σχέση προσπαθήσει να κάνει θα την καταστρέψει. Οτιδήποτε καλό βρίσκεται μέσα της έχει βυθιστεί στο σκοτάδι και το σκότος δεν την αφήνει να δει το καλό γύρω της. Δεν μπορεί να εμπιστευτεί πλέον κανέναν και όποιος με καλή πρόθεση της απλώσει το χέρι του για βοήθεια, απομακρύνεται.

Νέοι φίλοι αλλά και κάποια αγόρια θα μπουν στη ζωή της τα επόμενα χρόνια αλλά η Ίντεν έχει γίνει κάποια άλλη. Κάποια άλλη που ούτε η ίδια δεν αναγνωρίζει. Σε αυτό το σημείο θύμωσα μαζί της, η σκοτεινή πλευρά της ζωής της με απομάκρυνε από δίπλα της , όπως φυσικά και αρκετούς "χαρτινους" φίλους της.  Αλλά από την άλλη τη συμπονούσα και άπλωνα νοερά το χέρι μου για να τη βγάλω από το σκοτάδι. Η συγγραφέας κάρφωνε την καρδιά μου με την πένα της και όσο ταλαιπωρούσε την Ίντεν,  τόσο περισσότερο με έκανε να πονάω γι'αυτη. Όμως έπαιρνα δύναμη από τη δύναμη της ψυχής της Ιντεν. Αντιμετώπισε όλη αυτή την απογοήτευση και τους αφορητους πόνους από τα τραύματα της με γενναιότητα, πάλεψε με όλες τις δυνάμεις της για να επιβιώσει...αν τα κατάφερε θα το μάθεις όταν διαβάσεις αυτό το βιβλίο, σποιλερ δεν θα σας κάνω! 


Το γεγονός ότι η ιστορία χωρίστηκε σε τέσσερα μέρη, τέσσερις χρονικές περιόδους, μια για κάθε σχολικού έτους μας αποδεικνύει ότι παρόλο που ο χρόνος περνά, τίποτα δεν ξεχνιέται, τα πάντα βρίσκονται εκεί και κάθε ταμπέλα που μπαίνει σε κάποιον άνθρωπο τον ακολουθεί για αρκετό καιρό. Δυστυχώς διαμορφώνουν και πλάθουν χαρακτήρες, αλλάζοντας την πορεία της ζωής ενός ατόμου.Ο πόνος από τον βιασμό, η θλίψη, οι λάθος επιλογές παραμένουν εκεί και κοχλάζουν σαν τη λάβα που αναζητά δίοδο για να βγει στην επιφάνεια της γης. Ένα ηφαίστειο που κάποια στιγμή σίγουρα θα εκραγεί, καίγοντας ότι βρεθεί στο πέρασμα του. 

Ιστορίες σαν αυτή της Ίντεν θα πρέπει να διαβαστούν, σίγουρα κάποια άλλη Ίντεν θα μάθει από την ιστορία αυτή, θα διδαχθεί και θα αναζητήσει το θάρρος για να μιλήσει,  για να απελευθερωθεί και να τιμωρήσει κάθε βδελυγμα που προβαίνει σε τέτοιου είδους πράξεις.


➡️STORY⬅️

Τη νύχτα που ο καλύτερος φίλος του αδελφού της βιάζει την Ίντεν, ολόκληρος ο κόσμος της γυρίζει ανάποδα. Αυτό που κάποτε ήταν απλό τώρα είναι πολύπλοκο. Όσα και όσους κάποτε αγαπούσε τώρα τους μισεί. Αυτό που πίστευε ότι ήταν η αλήθεια τώρα είναι ένα ψέμα. Τίποτα δε βγάζει νόημα πια, και δεν έχει νιώσει ποτέ τόσο μόνη στη ζωή της.

Ξέρει ότι πρέπει να πει σε κάποιον τι συνέβη. Όμως δεν μπορεί. Έτσι, το θάβει. Και θάβει και τον παλιό της εαυτό.

Το προκλητικό αυτό ντεμπούτο αποκαλύπτει τη βαθιά οδύνη του τραύματος. Παρουσιάζει, ωστόσο, και τη δύναμη μιας νεαρής γυναίκας, καθώς αντιμετωπίζει την απογοήτευση και
τους αφόρητους πόνους της εφηβείας, της πρώτης αγάπης και του χωρισμού, της φιλίας που διαλύεται και ξαναχτίζεται, ενώ ταυτόχρονα μαθαίνει να αποδέχεται μια δύναμη επιβίωσης που δεν ήξερε ποτέ ότι είχε κρυμμένη στην καρδιά της.

ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ    : TAKE ME !!!


🚩  INFO 


ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ      : Μεταφρασμένη Λογοτεχνία 

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ    : AMBER SMITH

ΕΚΔΟΤ.ΟΙΚΟΣ   : ΨΥΧΟΓΙΟΣ

ΗΜ.ΕΚΔΟΣΗΣ   : 06 / 06 / 2024

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ      : ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ  Σταύρος 


ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ     :  


📬  INSTAGRAM   :  @book_reviews_gr

📬  FACEBOOK     :   Book Reviews

📬  TWITTER         :  Book Reviews


#psichogiosbooks #diavazopantou #ΑυτηΠουΗμουν #bookstagrammers #bookstagramm #bookphotography #bookaddict #booklife #bookphoto #greekbooklovers  #PUBLICISTASGREECE #BookReviewsGr #book_reviews_gr #BookEat #Bookiss #βιβλιο #διαβαζω 


Σχόλια