ΑΤΙΜΩΣΗ

 ΑΤΙΜΩΣΗ


ΑΤΙΜΩΣΗ είναι ο τίτλος του βιβλίου που έκανε τον J. M. Coetzee, τον πρώτο συγγραφέα που κέρδισε δύο φορές το βραβείο Booker. 
Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις  ΔΙΟΠΤΡΑ  σε νέα επετειακή έκδοση 25 χρόνια μετά την πρώτη κυκλοφορία του.

Το βιβλίο ξεκινά δυναμικά αλλά με τίποτα δεν μπορούσα να φανταστώ τη θυελλώδη εξελιξη που παίρνει η πλοκή του. Η αλήθεια είναι ότι δεν είχα διαβάσει καν το οπισθόφυλλο του, δεν ήθελα να ξέρω τίποτα για την ιστορια που θα διάβαζα. Ήθελα να βαδίσω στα τυφλά και να ακολουθήσω την πένα του συγγραφέα πισω στο χρόνο και χώρο. Έχοντας συγγενείς που έζησαν τη δεκαετία '90 στην Νότια Αφρική σε Κέιπ Τάουν και Γιοχάνεσμπουργκ είχα ακούσει ιστορίες για το τι συνέβαινε εκει αλλα και προσωπικά τους βιώματα. Διαβάζοντας το βιβλίο αυτό μου ξύπνησε μνήμες από αυτές τις ιστορίες. Κατά κάποιο τρόπο ο συγγραφέας επιβεβαίωσε με αυτό το βιβλίο του, όλα αυτά που άκουγα μικρός. Δύσκολα χρόνια, δύσκολες καταστάσεις, φοβος, συρματοπλέγματα στις αυλές, σκυλιά για προστασία και κύριος πρωταγωνιστής η ανομία, η ατιμωρησία... Η ΑΤΙΜΩΣΗ .

Το βιβλίο αυτό το λάτρεψα τη στιγμή που ο πρωταγωνιστής πήγε να μείνει στο σπίτι της κόρης του. Από εκείνο το σημείο και μετά δεν μπορούσα να το αφήσω από το χέρια μου. Η ιστορία του μου κράτησε το ενδιαφέρον αμείωτο μέχρι το τέλος. Ένα περιστατικο ασύλληπτης βίας διαδραματίζεται, καταγράφεται απο το συγγραφέα με γλαφυρο τρόπο, προκαλώντας ανατριχίλα. Το σοκ που νιώθει ο αναγνώστης θα έχει διάρκεια, γιατί οι εξελίξεις που θα επέλθουν σε κοινωνικό πλέον επίπεδο θα πυροδοτήσουν μια εκτενή ανάλυση για το πολιτικό-δικονομικό σύστημα που επικρατούσε στην ταραγμένη Νότια Αφρική των πρώτων χρόνων μετά το απαρτχάιντ. 

Ένα σπουδαίο μυθιστόρημα, που αξίζει να διαβάσετε!

➡️STORY⬅️

Eπετειακή έκδοση 25 χρόνια από την πρώτη κυκλοφορία του βιβλίου

Ο καθηγητής Ντέιβιντ Λούρι είναι ένας χωρισμένος πενηντάρης που νιώθει πόθο αλλά όχι πάθος. Όταν η σχέση του με μια φοιτήτριά του προκαλεί σκάνδαλο, χάνει τη δουλειά του, οι φίλοι του τον κάνουν πέρα και η πρώην γυναίκα του τον γελοιοποιεί.

Ο Ντέιβιντ καταφεύγει στο απομονωμένο αγρόκτημα της κόρης του, και η επίσκεψή του παρατείνεται, καθώς προσπαθεί να βρει νόημα σε αυτή τη σχέση, τη μόνη που του έχει απομείνει.

Αλλά η σκληρή πραγματικότητα εισβάλλει μια μέρα στο αγρόκτημα, μέσα από ένα περιστατικό ασύλληπτης βίας. Ο Ντέιβιντ αδυνατεί να προστατέψει την κόρη του ή έστω να την καταλάβει, όπως αδυνατεί συνολικά να καταλάβει αυτόν τον καινούριο κόσμο, τον τόσο διαφορετικό από όσα ήξερε και πίστευε ο ίδιος…

🛒   ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ   :   TAKE ME !!!


🚩  INFO   

🔴  ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ     : Μεταφρασμένη Λογοτεχνία 

🔴   ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ  : J. M. Coetzee

🔴  ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ    :  Χριστινα ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ

🔴  ΕΚΔΟΤ.ΟΙΚΟΣ   :  ΔΙΟΠΤΡΑ

🔴  ΗΜ.ΕΚΔΟΣΗΣ   :   09 / 05 / 2024


🚩  ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ     : 


📬  INSTAGRAM   :  @book_reviews_gr

📬  FACEBOOK     :   Book Reviews

📬  TWITTER         :  Book Reviews




#Ατιμωση #JMCOETZEE #dioptrabooks #bookstagrammers #bookstagramm #bookphotography #bookaddict #booklife #bookphoto #greekbooklovers  #PUBLICISTASGREECE #BookReviewsGr #book_reviews_gr #BookEat #Bookiss #βιβλιο #διαβαζω 


Σχόλια